Rumah

Posted on 7th October 2017 by Mohd Khairudin in Renungan,Rumah - Tags:

Salam hormat kepada semua pengunjung blog. Pada kali ini saya ingin berkongsi tentang rumah. Syukur Alhamdulillah tahun ni saya telah dikurniakan rezeki untuk mendiami rumah sendiri. Bertahun kami menyewa rumah(Quarters) kerajaan.  Bak kata orang rezeki, ajal dan maut di tangan Tuhan. Bagi mereka yang belum menetap dirumah sendiri jangan bersedih mungkin masanya kan tiba, mungkin rezeki anda terdapat pada “part” yang lain seperti kebebasan, melancong, kereta, sentiasa cukup dll. 🙂 .

walau apa pun kita akan sentiasa berusaha untuk kebaikan dan kejayaan hidup. Baiklah.. Jika cakap tentang rumah.. Harga rumah semakin hari semakin naik kan? Betul tak! Tapi tengok kawasan juga la kan. Hakikat yang harus diterima oleh saya rumah saya keluasannya tidak berbaloi dengan harga.. Senang cerita harga mahal tapi sempit atau tak cukup luas.. Bukan kita tak bersyukur tapi begitu lah hakikat.. Mungkin kebanyakan rumah taman begitu lah lebih lebih lagi lokasi berdekatan dengan pusat pendidikan atau bandar serta tempat tinggi (terlindung daripada kawasan banjir).  Jadi.. Jika nak puas hati lebih baik beli tanah lepas tu buat rumah sendiri.. Save banyak katanya.. Apa apa pun pandangan masing2 & akan ada pro dan kon nya.

Bersambung.. (Jika berkelapangan) 🙂

  

Berlari

Posted on 30th September 2017 by Mohd Khairudin in Sukan - Tags: , ,

Salam hormat kepada semua pengunjung blog. Hari ni saya ingin berkongsi tentang  satu sukan yang saya minati. Sukan berlari.. Kenapa saya suka berlari? Kerana berlari boleh menyihatkan badan.. Memberi kecergasan fizikal dan kecerdasan mental. Jika tidak bersukan.. Saya terasa lesu & kurang stable 😊. Bersukan juga sebagai sumber inspirasi.. semangat dalam melaksanakan aktiviti seharian. Semenjak sekolah rendah saya melibatkan diri dengan sukan lari. Alhamdulillah syukur kerana dikurniakan fizikal boleh berlari.

Sukan olahraga merupakan sukan lari. Sukan olahraga biasanya dipertandingkan di dalam stadium di atas padang atau balapan.. Seperti lari 100 meter, 200 meter, 4×400 meter, 1500 meter dan sebagainya. Bagi sukan lari yang berlangsung di luar padang atau trek seperti jalan raya di panggil “fun run”.

Sukan lari yang sangat diminati ramai ialah “Marathon” atau “Half-Marathon”.

Sukan Marathon ialah acara sukan lari yang memerlukan pelari berlari pada jarak melebihi 42 km manakala Half-Marathon ialah sukan lari pada jarak melebihi 21km.

Untuk menjadi pelari yang berjaya.. atlit yang berjaya.. seseorang individu itu seharusnya sentiasa berusaha dengan gigih, mempunyai disiplin yang tinggi, tidak jemu untuk berlatih untuk mencapai catatan masa atau tahap yang lebih baik daripada sebelumnya😊

Jom berlari untuk kesihatan.. Jika tidak boleh berlari.. Berjalan lah untuk kesihatan.. Jika tidak boleh berjalan..”exercise” lah dengan membuat pergerakan seperti regangan atau pergerakan yang menghasilkan peluh.

  

Trading Forex Guna MetaTrader

Posted on 3rd August 2017 by Mohd Khairudin in Maklumat,Rujukan,Teknologi - Tags:

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera..

Perisian yang paling mendapat tempat dikalangan trader seluruh dunia ialah perisian MetaTrader 4. Kebiasaanya syarikat broker akan membangunkan/menyediakan perisian untuk kegunaan klien mereka. Walaupun begitu, perisian MetaTrader 4 lebih mendapat langganan banyak broker mahupun trader. Sekarang MetaTrader 5 telah mula digunakan oleh sesetengah broker atau trader.

Anda boleh mendapatkan perisian MetaTrader 4 atau MetaTrader 5 di laman MetaQuotes untuk Trading Forex, Spot Emas, Minyak Mentah dll.

Bersambung…

  

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator