Kenapa Tak Boleh Install ?

Posted on 10th April 2010 by Mohd Khairudin in Kongsi Produk,Rujukan - Tags:

Kenapa ya sudah banyak kali saya(guna kata gantinama saya..tak nampak garang sikit) mencuba untuk “Install” driver printer brother model MFC-3360C tapi tak juga berhasil. Menurut maklumat yang diperoleh pada laman solution Brother tu OK(Yes) untuk Windows7. Adakah USB port rosak? Oh! Exactly NoT sebab ok je bila cucuk thumb drive. Adakah High Speed USB Cable(cable yang bersambung dari laptop ke printer) ni rosak? Ada je bunyi bila cucuk pada USB port. Hmm.. Trouble is a Friend! Aduss! Macam mana nak print ni? Berikut rentetan cubaan meng”install” driver tersebut. Siapa boleh tolong saya?

p/s: untuk menyelesaikan masalah ni

  

6 Comments »

  1. tak tahulah… erm mungkin kena update driver kot.. entahla…

    Comment by zik — April 10, 2010 @ 8:10 pm

  2. rasanya la, maybe masa diorg test tu bukan jenis model yang saya guna ni la kot. Terima kasih atas ulasan ni

    Comment by mohdkhairudin — April 10, 2010 @ 10:57 pm

  3. aku pernah hadapi kes gini masa tukar OS dari XP ke Windows 7, tak dapat detect MFC260C aku, aku gi cari driver baru untuk vista/win 7 di brother solution, dan jugak upgrade hardware/firmware.

    Comment by etomyam — April 10, 2010 @ 11:20 pm

  4. @etomyam, maknanya aku kena gi ke brother solution berdekatan la ni. tadi ada la telefon wakil kedai di Kedah tapi model yang aku pakai diorang tak ada 🙁
    . So dia pun tak tahu, katanya kena download online. Memang download online dah atas tu, banyak kali dah try sampai naik muak dah. Cabaran betul pakai OS latest ni. Apa-apa pun thanks bro

    Comment by mohdkhairudin — April 10, 2010 @ 11:50 pm

  5. @mohdkhairudin, erm macam ne..dah settle belum???

    Comment by zik — April 13, 2010 @ 10:09 am

  6. @zik, belum lagi,tak sempat. InsyaAllah hujung minggu ni.Turun pkl 7pg balik pkl 5ptg. Sekarang tumpang2 print dulu

    Comment by mohdkhairudin — April 13, 2010 @ 8:14 pm

Leave a comment

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator