Kerja Sebagai Jurutaip Data Pengiklanan

Posted on 3rd January 2011 by Mohd Khairudin in Maklumat,Pendapatan,Renungan - Tags:

Sekarang ni bermacam-macam bentuk peluang bisnes atau kerja ada di internet.  Pilih sahaja yang mana satu anda berkenan.  Saya ingin membuat sedikit ulasan tentang kerja sebagai jurutaip(data pengiklanan).  Sebelum itu ingin saya jelaskan di sini bahawa ulasan saya ini hanyalah pendapat peribadi berdasarkan pengalaman.  Tujuan saya hanya untuk berkongsi dan sama-sama kita membuat penilaian atau kesimpulan terhadap kerja yang ingin saya kupaskan di sini.  Sedikit pun tidak terniat untuk menjatuhkan mana-mana pihak tetapi saya sudah lali dengan bisnes seperti surat berantai ni.  Baiklah, kerja sebagai jurutaip…pada mulanya saya ingatkan mudah sahaja kerjanya hanya menaip kemudian kita akan mendapat bayaran atas usaha yang telah kita buat dengan menaip.  Sangkaan saya jauh sama sekali.  Kita tidak akan menerima bayaran selagi kita tidak berjaya menjual apa yang telah kita taip.  Anda nak tahu apa yang perlu kita taip?  Berdasarkan apa yang telah saya alami mungkin hanya mengubah ayat yang telah sedia ada dan juga nombor akaun bank agar mangsa/mereka yang masih baru nak berkecimpung dengan apa yang dikatakan sebagai bisnes internet turut sama berminat mendapatkan kerja menaip tersebut..kononnya.

Bentuk bisnes seperti ini mungkin disambut baik oleh sesetengah pihak..ooo..macam ni la kot apa yang orang kata bisnes internet.  Tidak jauh bezanya dengan ” Adakah Anda Ingin Menjana Wang RM5000-RM10000 sebulan? Jika ya! Sila hantarkan sampul surat dan wang pos sejumlah RM10″..Selepas itu nak tahu apa yang anda akan terima? Anda mesti sudah dapat mengagaknya. Sila buat seperti apa yang telah saya lakukan..iklan-iklan kan dalam surat khabar dll.  Memang lah dapat kalau betul-betul buat..hantar kepada 500 orang yang betul-betul minat confirm dapat RM5000 tapi sampai bila?  Ini lah bentuk “Surat Berantai”.  Ntahlah sama-sama lah kita buat penilaian bentuk bisnes sebegini..but it’s small matter if you would like to try and you tanggung akibatnya.  Secara peribadi saya rasa macam kita tipu orang je..macam-macam bentuk perniagaan boleh dieksploitasi jadi berhati-hatilah dalam membuat pilihan.  Seterusnya effect kepada bisnes internet yang sebenar.

VN:F [1.8.1_1037]
Rating: 8.3/10 (26 votes cast)
VN:F [1.8.1_1037]
Rating: +20 (from 22 votes)
Kerja Sebagai Jurutaip Data Pengiklanan8.31026
Related Posts with Thumbnails

130 Comments »

  1. terima kasih sebab post tentang jurutaip ni. saya baru jumpa website yang buat bisnes ni, tapi saya tak sure. terima kasih banyak2, saya hampir nak mulakan bisnes tu…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +10 (from 10 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @keen, sama-sama. Memang tidak dinafikan kebanyakan bisnes yang ditawarkan nampak mudah tapi bila kita join kita akan rasa kesukarannya..di internet juga banyak yang “auta” atau “putar belit”. Selidik dahulu sebelum pergi lebih jauh..:-). Terima kasih kerana berkongsi.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +5 (from 5 votes)

    [Reply]

    orange

    orange Reply:

    @keen, saya dah pown mulakan..menyesal!

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @orange, semoga apa yang baik sama-sama dapat dijadikan tauladan, yang tak elok kita buat sempadan. Terima kasih kerana berkongsi Di blog ni..feedback awk amat berguna khususnya kepada newbie-newbie Di luar sana

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    abah...

    abah... Reply:

    @keen, alhamdulillah…nasib baik sya belum join lagi, hampir2 nk join… terimaksih ats maklumat tuan…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    Comment by keen — August 13, 2011 @ 7:17 pm

  2. http://www.jurutypist.com/

    mintak tolong en. khairudin check website ni.. Adakah website ni sama seperti kerja yg involve ‘surat berantai’ tu?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 4 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @anis sofia, terima kasih kerana bertanya. berdasarkan pemerhatian saya “ya!” jawapannya. terpulang kepada saudari kerana menu yang ada tu saling tak tumpah sejak dari dulu lagi. Satu lagi cuba tanya pemilik laman tu gambar yang bawah “YOUR SUCCESS IS OUR VISION !!!” tu tak nak update dengan gambar yang baru ke? Saya tak nafikan ada yang boleh buat dan ada yang boleh terima kaedah bisnes begini tapi..faham-faham je la setiap sen tu bernilai..masa pun bukan tunggu kita..penat sebenarnya duk depan komputer lama-lama :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +5 (from 5 votes)

    [Reply]

    Comment by anis sofia — September 8, 2011 @ 7:15 pm

  3. Hi khairudin, saye baru terjumpa web http://www.jurutaip.com.
    mintak tolong en. khairudin check website ni.. Adakah website ni sama seperti kerja yg involve ‘surat berantai’ tu?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    Macam secret agent la plak :-). By consider menu-menu yang ada pada laman tu ermm.. 2×5 le tu. Terima kasih kerana berkongsi Di sini

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    Comment by Milea — September 11, 2011 @ 2:20 pm

  4. how to join

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @punitha, what do you meant? easy to join but hard to do. I hope you had just finished to read this post. Thanks

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by punitha — September 24, 2011 @ 4:10 pm

  5. Salam,
    saya baru lepas berenti kerja…, dan sekarang saya benar-benar ingin mencari kerja sebagai juru taip (dari rumah).. tak kisah nak taip apaper pun.. kalau boleh yang boleh mendatangkan duit… tapi janganlah yg tipu pulak.. saya dah 2 kali terkena yg macam tuh…
    Saya harap ader yang sudi membantu… terima kasih.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Syamil, Saya simpati dengan apa yang awak alami, semoga Syamil akan dapat kerja yang sesuai dengan minat dan kebolehan Syamil. Sekadar sharing..jgn terlalu mengharap dengan kerja-kerja online yang mana lembut gigi daripada lidah..all the best!

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Syamil — September 26, 2011 @ 9:50 am

  6. hello en.khairuddin bila tgk iklan kerja smbilan kt internet ni memg buat kita teruja…lbh2 lg bila berkaitan dgn $$..tp nk tahu sejauh mana keberkesan program2 mcm ni.terima kasih.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @safar, kata orang belum cuba belum tahu :-). Bergantung kepada sejauh mana pengetahuan, komitmen(masa, tenaga & wang ringgit), minat..yang penting apa yang kita usaha kita yang dapat mengikut jalan yang kita pilih..cth:http://www.mohdkhairudin.com/2011/02/09/google-adsense.htm#more-990 atau http://www.mohdkhairudin.com/2010/12/10/cek-daripada-nuffnang-sudah-sampai.htm. Terima kasih kerana berkunjung ke blog ni

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by safar — October 11, 2011 @ 9:49 pm

  7. hai….saya nak ucapkan bebanyak terima kasih kat encik..sy ni mmg nak cari jobs sebagai jurutaip kat umah,saya dah tengo banyak iklan kat internet…tp yg hairannya ayat mereka hampir semua sama….dan kalau kita tak baca2 betul2 mmg kita rasa keja nya senang ja….tp oleh kerana pndapatn yg d tawarkan lumayan sy pun hampir nak join..:))nasib baik nmpk website ni..TQ YE….

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @fifiy, sama-sama :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by fifiy — October 20, 2011 @ 2:06 pm

  8. salam…..en. bleh x chek kn laman web ni syurgawang.com. adakah benar @ pn 1 penipuan juga..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    @nora, saya dah try check and already gone..so saya pun tak pasti samada tipu atau tak. Biasanya kalau laman web benar-benar ikhlas dalam bisnes, laman tersebut akan mesra pelanggan, mesra pengguna..senang untuk dihubungi..mungkin server dia down atau dah stop.. :-). Terima kasih

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by nora — October 24, 2011 @ 10:49 am

  9. info anda menyelamatkan lebih ramai orang. tahniah

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by carikerja — October 31, 2011 @ 11:46 pm

  10. Salam En. Khairuddin,minta jasa baik en. bgtau website jurutypist mana yg benar2 tulen.tq

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Arif, jangan ber encik2 pulak :-), saya pun tak pasti. Lagipun kerja menaip yang macam mana tu? apa y saya faham kalau yang seumpama ni taip atau buat laman yang sama

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Arif — November 9, 2011 @ 9:30 pm

  11. salam… sy bru hbis graduate, sy ada trbka 1 lmn web http://bit.ly/jobhome
    blh encik khairudin tolong cek kn laman web ni?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @mazs, sama la kita :-). Ntah la tapi saya tengok macam serius je dengan osticketnya..but still still worried about what is the company background. Pernah dengar tak “Mint Job” pada masa dulu agak famous juga, tapi bila kita joint memang “what you see is what you get” but kita sendiri yang kena contact company yang disenaraikan, this meant they only “orang tengah”..Kalau dapat, dapat la.. anyway tak salah jika berani mencuba tapi bersedia untuk terima hakikat sebenar. Thank you :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by mazs — November 12, 2011 @ 6:41 pm

  12. thanks for the good info.byk tul yg menipu skrg ni. sy pun tgh nak cari part time job jugak.hampir2 nak percaya.nasib baik ade post ni :)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @aima othman, sama-sama kita kongsi2 ilmu yang bermanfaat. Tq :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by aima othman — November 14, 2011 @ 7:53 pm

  13. Hi, thanks for the sharing. I think I found another similar one, u search the name of “seek dion”. Also about typing from home, I emailed them to enquire and it seems too attractive until I hold back to join. Offering me to type 5 books which total 1500 pages, paying me USD1500?! in the end, asking me to pay rm120 so that they can courier the books to me? Should be the same technique to cheat people. Hmm…………most of them ask us to email to yahoo or hotmail accounts, not even a company email. Haiz…why la this people keep cheating those who seriously looking for extra income, they shud go n cheat those rich people what…hahahaha

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Sue, Welcome, wow that’s good enough for online job :-). Ya orang2 kaya yang lupa pada mereka yang susah..sometimes I wonder why there are still people support this type of cheat..Especially in our local ads site. Hopefully many people will realize, share and advice others. Thanks

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by Sue — November 18, 2011 @ 2:05 am

  14. salam…
    saya pun memang tengah serius nk join keje part time mcm tu…alhamdulillah sy belum join…sy banyak buka blog utk cari mklumat pasal ni….thanks a lot..walaupun rm50 tapi besar jumlahnya pada yang tiada kan….sy nk tanya komen awak pasal web ni :rahsiakekayaan.com dan PerintisNet?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    admin

    admin Reply:

    @anne, bagi saya laman-laman tersebut umpama “harapan yang sukar”.. nilai yang dicatit mungkin betul..umpama kita menghitung duit belanja yang mak kita bagi sejak sekolah rendah sampai kita kerja. Ada lagi tak duit-duit tu?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by anne — November 28, 2011 @ 4:16 pm

  15. salamkum, mintak jasa baik en.khairudin untuk cek website “part-time lumayan” btul2 ke tntng krja yg diorang twarkan ni…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    admin

    admin Reply:

    @fariz, sy tak pasti, tak salah jika ingin mencuba

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by fariz — December 1, 2011 @ 11:31 pm

  16. en.din ,saya nk taw yang ni http://www.rahsiafirdaus.com/admin kalo saya join konferm dpat ke..keje nampak ssah…tpi dia ajar face2face/…..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Khairudin

    Khairudin Reply:

    @Mykel, saya pun tak pasti kaedah macam mana, tapi kalau forex/saham perlukan masa untuk fundamental & technical analysis, tengok candle..tak leh selamba badak je,.. bagi iklan yang bagus tu, buat masa sekarang ni kalau free advertisement tu sukar sebab mesti iklan berbayar..ntahlah banyak sangat sekarang ni..tak salah mencuba tapi bersedia, untuk permulaan jangan belanjakan wang terlalu banyak..takut terkilan dan merana :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by Mykel — December 11, 2011 @ 12:18 pm

  17. Assalammualaikum,good job bro..salute you..today and yesterday is different .little bit careless yesterday and today also different, and cheater yesterday and today also will different.. hope diz website can be the best for people out there ..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @MIESTER, Thank you for your support :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by MIESTER — January 2, 2012 @ 9:58 pm

  18. can i get your emaiL? lots of question i wanna ask~ plez~

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @mus, why not, here khai@mohdkhairudin.com

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by mus — January 29, 2012 @ 12:05 pm

  19. Hi en.khairuddin,
    website ni ok ke untuk apply.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    @naha, mana?

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 2.0/5 (1 vote cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by naha — January 30, 2012 @ 1:56 pm

  20. Salam,

    En. Khairuddin,saya hampir2 nak transter duit kat jurutypist tu.tiba2 nampak pulak website ni.terima kasih byk2…saya tak bekerja sejak bersalin 5 bulan yg lepas.ingatkan nak cari kerja2 dari rumah,senang sikit sambil dapat tengokkan anak.dapat juga ringankan beban suami.rupa2 nya mcm ni pulak gayanya.terpaksa la pulak cari kerja di luar.bukannya senang cari kerja sekarang.dah berbulan saya hantar resume langsung takde panggilan.minta jasa baik En.Khairuddin check yang ni pulak http://jobdirumah.com/nstp..tq

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    @Wan, Saya tak pasti yang ni, nampak macam serious dengan osticket tu, cuba tanya dulu..bukan apa takut tak padan dengan masa dan tenaga depan pc/laptop..tak salah jika ingin mencuba

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    izara

    izara Reply:

    saya nk tnya, http://jobdirumah.com/nstp…adakah bole dipercayai??mintak beri pendapat…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    izara

    izara Reply:

    @izara,

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @izara, saya tak pernah cuba yang ni, try le kalau yakin..cuma ingat bukan senang nak dapat duit. thanks for came here

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Comment by Wan — February 2, 2012 @ 8:57 am

  21. http://www.loginwang.com/?a=midnightjasmine

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @lily, Login je dapat wang ye..hebat tu ekeke..tak sangka ramai juga yang minat bisnes yang tiada maklumat tentang syarikat..yang penting dapat wang ya hehe

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    zahura

    zahura Reply:

    hehehe…mcm pernah wat bende yg same lak…hakhak…tetipu gak…huhu

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by lily — February 7, 2012 @ 1:37 am

  22. Bru mnx no akaun tdi,nsib baik la terbace ape yang encik tulis,God bless Me,anyway betol ke semua jurutaip online ni kte kne jual ape yang kte tulis then bru dpt gaji?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Student Cuty Sem, kalau orang tak beli macam mana nak dapat duit, gaji tu istilah nak bagi keliru je tu

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Student Cuty Sem — February 13, 2012 @ 4:43 am

  23. Hmm naz3 netork tu pun tipu gak ekh,,hmmm,,rugi jer da bayar,,

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @feas, yang mana satu, ntahla

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by feas — February 14, 2012 @ 1:58 pm

  24. Salam..saya nak tanya jurutypits.com memang penipuan ke? n khairudin dah penah join ke..tenkiu..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @CAHER, pendapat masing2, harap baca dulu reply2 saya yang lepas :-) . Terima kasih

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by CAHER — February 22, 2012 @ 3:38 pm

  25. thanks en kamarudin..tentang info….jika tidak ramai yg tertipu..tetapi mcm mana saya nak tahu yg sememangnya betul..kerja jurutaip dirumah..boleh bagi info tak?..tq.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by azuera — February 23, 2012 @ 4:05 pm

  26. Salam encik .
    saya nak tanya , laman web ini , adakah inya satu penipuan ?
    http://www.jurutypist.com

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Fitri — March 8, 2012 @ 9:55 pm

  27. Dan satu lagi , survey2u.biz . Penipuan atau ianya memang betul ?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Fitri, Ntahle, kena cuba dulu kot..macam2 boleh buat, macam2 ada..cuba le tanya kepada mereka-mereka yang pakar. tq

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    bialahrahsia

    bialahrahsia Reply:

    dah 3 hari sejak hari transaksi pendaftaran masih tade maklum blas.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Fitri — March 8, 2012 @ 10:00 pm

  28. Salam encik . Saya rasa http://www.survey2u.biz bukan satu penipuan . Kerana mereka mempunyai page di Facebook , nombor telefon admin , dan setiap pertanyaan di page tersebut , mereka akan segera membalasnya . Apa pendapat encik ? Saya masih lagi 50-50 .

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Fitri, wslm, kalau macam tu cuba dulu :-). apa2 hal nanti jangan segan-segan untuk bagi feedback di sini nanti. Kadang2 nampak je senang, bila dah join baru kita rasa.. tak salah jika dah rasa betul, jangan lupa usha2 wakilnya dulu, contact dulu tanya apa yang patut..kalau tak mahal dan what you see is what you get.. kira ok la tu :-). Tq.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 2.0/5 (2 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    iz

    iz Reply:

    @Fitri, salam @fitri… mcm mana? adakah survey2u.biz satu penipuan?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Fitri — March 9, 2012 @ 12:55 am

  29. Saya rasa perlu untuk saya share sikit dekat sini tentang http://www.jurutypist.com . Memang ianya satu penipuan . Kita diminta untuk bank-in kan sebanyak RM30 dan kita hanya akan mendapat e-book mengenai affiliate program . Itu sahaja . Tiada langsung sebarang kerja data entry yang perlu kita buat ,

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +4 (from 4 votes)

    [Reply]

    Comment by Fitri — March 10, 2012 @ 5:17 am

  30. ingin tahu pendapat encik tentang website dibawah

    http://www.micropurple.com/online/business/join_us.asp?no=WMP25552

    http://asiaparttime.com/2012/03/rm150-rm1000-sale-promoters-part-time-promoters-needed-highest-commision-by-nav-69/

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Arrichlee, WMP25552 tu sponsor id ya :-). pendek kata macam2. thanks for visit here and sharing

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Arrichlee

    Arrichlee Reply:

    @Mohd Khairudin, tak berapa paham boleh tolong terang kan?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Arrichlee — March 14, 2012 @ 2:25 pm

  31. Hai,
    Apakah khabar? Tumpang tanya, adakah http://iloveworkfromhome.com/aileen/index_en.php satu penipuan / surat berantai? Website yang mana boleh dipercaya kalau ingin menaip data di rumah? Tolong beri nasihat yang benar supaya kita boleh berhati-hati….

    Please reply.
    Thank you

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @lee, tak salah jika kita ingin mencuba, harap Lee baca dulu komen&maklumbalas terdahulu. Terima kasih

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by lee — April 2, 2012 @ 11:00 pm

  32. Banyak post soklan sama dan dah berjawab. sian saudara khairudin. saudara khairudin mesti duk beletiaq sesorang sambil reply setiap post kat sini kan. hahaha. takpa-takpa, insyaAllah ada ganjaran lain. saya dalam proses mengkaji pasai kerja type kat rumah ni. info saudara byk membantu. tima kasih. nasihat saya pada yang lain. kalau nak kerja menaip yang betul paling senang bagi saya ialah……. buat free lance utk student yang mcm saya dulu nak menaip. sy amek upah perpage. macam upah wat asgmnt or project sbnrnya. tp ada jugak jenis asgmnt jenis data entry. kerja free lance tak konsisten dan harga kita runding ngn customer kita time tu bergantung tahap kerja yang kita buat. Ni pendapat ikhlas saya. maaf kalau tersalah bahasa. ini cara saya. Tima kaseeey..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @ADZIN, teima kasih kerana faham :-) .cadangan yang bagus tu

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by ADZIN — April 18, 2012 @ 2:45 pm

  33. thanks dengan info ni..sy pn dh nk hampir terjebak ni ngan tipu daya diorg …haishh mujur tersedar cepat..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by iza — May 1, 2012 @ 2:14 pm

  34. tq f0r inf0…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @elloynizam, you are welcome :-). Thanks for visit here

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by elloynizam — May 22, 2012 @ 1:07 pm

  35. thanks for the info, saya dah terpengaruh dan nyaris2 nak buat kerja ni.
    sib baik en google ada.

    semoga allah memberkati en khairuddin kerana berkongsi dengan kami semua.

    amin.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @dyusop, Ia sememangnya tanggungjawab bersama, ingat mengingati, nasihat menasihati :-) Terharu saya.. Terima kasih, Semoga Allah merahmati Encik dyusop

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by dyusop — May 31, 2012 @ 8:35 am

  36. Salam semua.
    Saya nak share satu site ni. Namanya Clixsense.
    http://www.clixsense.com/?r=3686990&c=ads&p=View_Ads
    Site ni dah 5 tahun ON dari tahun 2007
    Byak cara kalau nak dapatkan duit (dlm unit USD).
    1. Klik pada iklan dapat $$$
    2. Buat task nyer yg mudah dapat $$$
    3. Buat offer/ survey dapat $$$
    4. Klik ClixGrid dapat $$$
    & byk lagi.

    Saya join website ni baru tahun lepas, setakat ni saya dah cash out dlm $31++ USD. Ikut pada tahap kerajinan anda. Semakin rajin, semakin byk habuannya.

    Harap2 anda semua berminat.
    Sekian.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    Emm dah lama company ni, cuma kena kerap pergi log in ke laman dia untuk view ads dan tunggu

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by shahril — June 9, 2012 @ 10:37 am

  37. Salam Semua,

    saya nak tanya, kerja-kerja survey di internet tu betul ke?

    harap dpt dikongsi semua.

    terima kasih

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    Ada yang kata betul dan ada yang kata tidak

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by ALIN — June 12, 2012 @ 12:37 am

  38. salam…laman web ni adalah penipuan http://www.jurutaip.com/….snang certa kta bagi duit free kt dia….satu penipuan

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @zara, thanks for the feedback!

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by zara — June 29, 2012 @ 10:26 am

  39. assalamualaikum en khairusin..maaf mengganggu..tumpang tanya..betul ke lmn web nie?adakah ia penipuan semata2?http://www.jobdirumah.com/

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    neeza

    neeza Reply:

    @neeza, sila lihat ini juga en khairudin..terima kasih..may Allah bless u..:)
    http://parttimedirumah.blogspot.com/

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by neeza — July 2, 2012 @ 1:38 pm

  40. huhuhu.. selamat saya.. tadi rase teragak2 la jugak nk click web ni.. sekali tgk macam2 mereka komen & ade plk kene mengena ngn iklan jurutypist tu … trus sy rasa lega.. nasib baik tak tertipu.. thanks 4 ur info.. =D & info rkn2 juga.. =D

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by sri — July 19, 2012 @ 8:35 am

  41. emm……saya pun dah penah terkena dah,kononnye nak duat banyk,dah bank in duit kt dorang,.lesap…xde pun ape2 respon tentang keje…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by azie-melaka — July 27, 2012 @ 11:17 am

  42. lpas blajar, graduation, hantar resume kat banyak tempat..punya le lama mau tunggu jawapan dri human resouce. saya cba la cari kerja kat internet..jumpa website mcam yg you all nampak tu la..tapi nasibla ingat pesan seorang kawan supaya, sebelum cuba atau masuk kat sesuatu website, baiknya cek latar belakang website tersebut..syukurlah jumpa website encik ni..tak la saya dan banyak lagi yg tertipu.terima kasih encik dan selamat berpuasa.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by dilhanna — July 30, 2012 @ 12:44 pm

  43. @shahril,

    Salam semua. Jangan salah anggap pasal clixsense ni. Bukan ads nyer shj yg kita dapat $$$. tapi byk cara lagi, contohnye spt yg anda semua dapat lihat diatas..
    Saya sendiri boleh cakap yg $$$ yg saya dpt dari ads hanya 28% je dari total earning saya.. utk complete tasks pulak 66%.. harap semua faham..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by are — July 31, 2012 @ 12:33 pm

  44. Salam. Semua.

    Terima kasih atas support anda yg join Clixsense. Saya harap anda semua kekal aktif dalam clixsense.

    Saya ingin share 1 lagi PTC ni, join kat sini http://www.ptcbox.com/?rid=183092
    Apa yg best nyer 1 ads = $0.005 … sehari ada dlm 7~10ads 10adsx0.005=$0.05 sehari.. sebulan $1.50 (minimum cash out $1.00, instant pulak tu)

    Ada lagi yg best, Upgrade membership minimum $5 setahun..
    PTCBox ni 100% zero loss Guarantee..

    ***Kepada sapa yg berminat utk join PTCBox ni, saya ada reward $1 jika korang upgrade ke $5 setahun.. nak join, email kat saya ye.. @ pergi kat blog saya..

    Terima Kasih..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by are — August 7, 2012 @ 4:08 pm

  45. Pendapat saya :Lebih baik jadi juruwang kat supermarket, operator pengeluaran or pengawal keselamatan, dari kena tipu dengan orang kaki penipu ni….

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by generasi 2020 — August 29, 2012 @ 5:42 pm

  46. saya seorang Programer nube sedang mencari partime untuk membuat programe. saya telah terlihat laman web ini http://www.cloudspokes.com/ adakah laman web ini betul atau tipu. mungkin perlu menang dalam rekaan programer….

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by bede martin — August 31, 2012 @ 8:59 pm

  47. Sayaini seorang pelajar kolej, Saya menginap i hostel kolej, Perbelanjaan saya pun dah hampir RM500.00 Sebulan, Saya juga datang dari keluarga miskin, Jadi saya ingin nak buat kerja sambilan dari rumah untuk menampung perbelanjaan saya, Saya terjumpa web ini, http://homebasedworkers.webs.com/ En. Mohd Khairuddin tolong periksa website ini dengan secepat mungkin. Terima Kasih

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Kissan — September 5, 2012 @ 5:31 pm

  48. salam.

    saya nak bertanya. adakah website di bawah nh benar? adakah sistem untuk menjana duit halal? saya nak tahu pendapat anda.
    http://www.buatduitcash.com/faq.html

    terima kasih

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by qina — October 25, 2012 @ 9:27 pm

  49. @shahril,

    Sape2 yg baru nak join clixsense, jgn lepaskan peluang ini. Saya bagi cash back offer.
    Join clixsense under link saya. Upgrade ke premium $17 usd setahun = $1.42usd sebulan = 5c usd sehari @ RM 4 hinggit je sebulan..

    Kalau ada yg berminat, leh siggah sini http://areshah89.blogspot.com/2012/07/new-limited-special-offer.html

    trimas

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by shahril — October 29, 2012 @ 12:48 pm

  50. salam ,sy da 2 kali tertipu dgn job online ni..tp masih berminat cri job scr online..boleh x En Khairudin check survey2u.biz ,adakah ia boleh dercayai?.Amat berharap Encik boleh membantu..tq

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by atul — November 3, 2012 @ 3:17 am

  51. slm…encik,nk tnya lama web partime job yg ni blh percaya x?www.jobdirumah.com…tq,

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by mimi — December 24, 2012 @ 12:27 pm

  52. dah kena dulu. tapi baiknya sekarang dah lebih berhati-hati.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by xoxo — January 2, 2013 @ 8:04 pm

  53. ada sp2 yg pnh join link ni x… http://www.asianhomebizmarketing.com … komen ckit… tq..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by MIN — January 3, 2013 @ 1:01 pm

  54. salam..terima kasih pada encik kerana berkongsi pengalaman yg begitu tragis pd saya..dah la kita ni susah nak cari susah plak…apa nak buat zaman serba canggih ni mcm2 org bole buat utk ambik kesempatan…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by pulau kasih — January 9, 2013 @ 9:28 pm

  55. nyaris2…kene tipu…Agaknye yg suke menipu hidup senang lenang dng hasil nye tu…yg kena tipu…alahai..tipah tertipu lee…huhu..klau bab $$ nie mcm2 bleh jadi….biar byk bertanya…jgn gopoh sngt…nie tgh tgk2 mana yg btol2 leh wat duit..sabo…doakn yg terbaik…amin…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by zahura — January 11, 2013 @ 8:46 am

  56. saya juga pernah tertipu.. huhu… masukkan duit tp x der respon..bila buka website dia lagi sekali terus warning….kuar kaler merah… huhu…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by mawar — January 15, 2013 @ 12:13 pm

  57. Betul ke part time ni?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by iela — January 30, 2013 @ 10:16 pm

  58. btul ke part time http://www.survey2u.biz

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 3.0/5 (2 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by iela — January 30, 2013 @ 10:17 pm

  59. terima kasih atas maklumat

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by zack — February 9, 2013 @ 1:34 am

  60. bukan senang nak senang, bukan susah nak susah..
    Ape pon usaha kita mesti ade habuannya, xkira yang baik atau buruk, seperti yg dikatakan surat berantai ini.. fikirkan jangka masa panjang.. peluang nak berniaga harus ada etikanya..
    *jana pendapatan RM3000 sebulan, betul dah die kate senulan je.. bulan lain2 macamane? hehe..
    *nyaris nak join, nasib baik selidik dulu..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +2 (from 2 votes)

    [Reply]

    Comment by jamian — February 15, 2013 @ 12:15 am

  61. sy terdesak sangat nak carik kerjja part time..nmpak pulak “peluang” jurutaip hapekebende tak pernah dengar ni..tp nasib baik sy ni TERcerdik sikit, nak google term “JURUTAIP PENGKIKLANAN MALAYSIA” banyak jugak laman web yang keluar..ayat semua sama je dalam blog and web tu..tapi no. account lain2..syarikat yg dinyatakan pun lain..something fishy there..ada kata “bayar” rm 50 registration and then kite dapat LATIHAN KOMPREHENSIF, ikut panduan tu and bila kita buat sekali pasti balik modal rm50, bila buat lagi dapat rm 50 jugak..so kita dapat tau kenapa mesti nilai itu sama.? blog lain pulak letak Rm 25, lain blog lain harganya..hahahahaha..harap orang mcm en.khairul ni banyak lah dlm dunia ni.. :)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Comment by putera.johor — March 14, 2013 @ 12:33 am

  62. terima kasih share post ni….
    baru jumpa iklan pasal jurutaip ni… mmg menarik dan dah pikir2 nk join… tp nasib baik pikir blk and try google dlu and jumpa website en.
    thanks sharing info ni… xde la saya jatuh dgn site surat berantai ni…. thanks :)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @miraliyana, welcome..bukannya apa rasa tanggungjawab. Semoga dapat membantu mereka yang mmerlukan. Thanks for comment :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by miraliyana — March 20, 2013 @ 9:03 pm

  63. Satu nasihat yang amat berguna. Treima kasih atas nasihat anda. Kita perlu berhati-hati dgn iklan seperti yg anda senaraikan tadi. Gunalah kesempatan ini untuk tidak ditipu. Pilihlah yang betul2 menyakinkan.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by sensasi2020 — March 29, 2013 @ 4:05 am

  64. http://www.jobdirumah.com tu bkn scam…sy dh diberikan e-book n evryday mmg dia akan email kite kerja yg available…pokok pangkal kene rajin duk depan PC n faham english well..sbb all of the job is not from malaysia..urusan dia pon pakai paypal…tq

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @iela, terima kasih banyak, diharap perkongsian maklumat ini dapat memberi manfaat kepada semua pelawat..tidak dinafikan dalam konteks bisnes internet kita harus lebih terbuka & positif :-)

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by iela — June 15, 2013 @ 9:30 pm

  65. SALAM…
    KLU HR DATA SOLUTION NEH MCM MN PLK EK???
    SY MMG NK CR KEJE PART TIME GAK SKRG…
    TQ!!
    http://jobmudahdataentrydirumah.com

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    Hani buat je yang mana patut, baca dulu komen2 sini…solat Istikharah ke dulu. Thanks for visit :-)

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by HANI — June 25, 2013 @ 12:58 pm

  66. Gгeat blοg here! Alѕo your sitе loads up fast!
    What host агe you using? Ϲan Ι gеt yοur affiliate lіnk to your host?
    І wіsh mу web site loаded up аs fast аs yоurs lοl

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 3.0/5 (1 vote cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: +1 (from 1 vote)

    [Reply]

    Mohd Khairudin Saidina Omar

    Mohd Khairudin Reply:

    Thank you. Internet-webhosting..why not? you can find it by click here :-)

    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UA:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by World War Z Caly Film — June 26, 2013 @ 1:03 pm

  67. salam..sy telah menerima flyers seperti ini
    ” Pendapatan Dari Rumah RM 1000-3000+ 2-3jam sehari Rm3000-15000+ 4-6 jam sehari Latihan lengkap disediakan sudah 33tahun di 90negara Daftar sekarang pengambilan segera”
    Kita dikehendaki sms nama umur dan lokasi ke no tel y dinyatakan. Sy telah sms dan dikehendaki ke satu lokasi untuk pemilihan khas.tapi sy masih ragu ragu untuk pergi.
    Adakah ini jurutaip memproses data pengiklanan seperti y dibincangkan atau seumpama denganya? Harap en khairudin dapat memberi pendapat. terima kasih

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @Fiz, Situasi saudara lalui pernah saya alami. Ingat Duit bukan senang untuk diperoleh, jadi bukan senang untuk org bagi pada kita :-). Masa saya dulu bisnes Multi-Level, ada produk, dulu mungkin relevan sbb masih tak banyak yang serupa @ hampir sama dengan produk tersebut dlm negara. Pada saya seperti yg sy jelaskan sebelum ini tak salah untuk mencuba tapi make sure benar2 wujud syarikat dan produknya. Bukan bertujuan untuk bisnes berunsur pusing-pusing duit dsb. Sy cadangkan Fiz join sy dalam segment Part Time(klik Part Time dan Klik BioRich) . It’s up to you but don’t put yourself in trouble, do some research, G.Luck!

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Fiz — July 22, 2013 @ 5:04 pm

  68. assalamualaikum en.khai..

    sy ade terjumpe 1 website ni, link spt dibawah:

    http://www.tinjauanbandingan.net/?source=google&medium=cpc&term=%2Bkerja%20%2Bpart%20%2Btime%20%2Bonline&matchtype=b&adgroup=Work%20Online&campaign=SC%20SN%20Malaysia%20Malaysian%20Job*MR&network=g&cid=51d6d407edc42#13

    web ni lain sket..dia bukan untuk berkerja dari rumah..just jwp soalan survey..modal pun x payah keluarkan..just register je..bleh tak en.khai tengokkan web ni..then ape pandangan encik? sebab bila sy baca, sy x nampak mcm scam..and sy rasa nak join..thanks in advance

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by yoppa — August 26, 2013 @ 4:09 pm

  69. bolehkah tuan semak website ini ?..saya ingin cuba kerja secara online tetapi tidak berani , takut kene tipu pulak…

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Syafa — September 5, 2013 @ 3:30 pm

  70. http://www.asianhomebizmarketing.com/ boleh percaye ke?

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by Syafa — September 5, 2013 @ 3:31 pm

  71. Saya baru terjumpa website ini..Seingat saya dulu pernah saya join bisnes2 mcm ni.tp kerjanya sama jer..!!.dia bagi iklan, lepas kena promote iklan tu kepada orang yang kita kenal then kita tukar je no akaun tu ke akaun kita..mcm senang, tp menipu org la tu..!!.

    x baik betul buat kerja mcm ni..skrg saya dah jumpa sendiri bisnes yang memang buat duit untuk saya dan keluarga..ada ibupejabat, ada produk yang berkualiti, ada bimbingan dan memang menguntungkan..

    Kalau minat PM saya@ Whatsaap je saya kat no ni..0126705723..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Rabiatuladawiah

    Rabiatuladawiah Reply:

    @nizam,

    dulu pun saya pernah join….kejenya ..kena cari cutomer…klu jurutaip data pengiklanan memang lah scam…dan akhirnya saya jumpa website yg boleh di percayai….di mana job nie menawarkan lebih 10,000 jawatan kosong….

    klu nak join atau nak singgah jap pun boleh…sila layari http://www.jobdirumah.com/rabia79

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by nizam — September 29, 2013 @ 4:14 pm

  72. Kesian orang Melayu mcm saya yang memg mencari peluang cari duit di Internet katanyer..!!.

    Memg tipu tu kwn2 sekalian..kalau nak try bukak website ni..
    Mysurvey. haa..yang ni memg betul.sbb sy dh dapat Kupon Mcd sebanyak 4x..
    tp xla slalu survey dia..sedih jugak laa..

    Join je saya dan kita sama2 buat bisnes untuk buat duit RM10,000 teruss…
    whatsap jgn x whatsap : 0126705723..giler ah..

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by nizam — September 29, 2013 @ 4:19 pm

  73. Hello guys!

    http://www.jobdirumah.com is NOT A SCAM.

    THIS IS AN E-COMPANY WEB BASED JOB MEDIATOR WHICH WAS FOUNDED BY TWO MALAYSIAN WEB PROGRAMMERS. THEIR PROFESSIONAL BACKGROUND ARE VERY MUCH RELATED TO THE IT INDUSTRY & THEY ARE STILL DOING WEBSITE DUTIES SUCH AS DOMAIN REGISTRY & PROXY
    SURVEILLANCE. THESE ARE ALL PRO! THEY’RE NOT CAP AYAM PROGRAMMERS OR KAKI TIPU ONLINE BUSINESS SCAMMERS.

    THEY DO ADVERTISE REGULARLY IN HARIAN METRO & THE STAR JOBS FROM TIME TO TIME. YOU CAN ALSO CALL OR TEXT THEM BECAUSE THEY PROVIDE CONTACT NUMBERS & EMAIL ADDRESS. CALL THEM FIRST!
    ASK AS MUCH AS YOU CAN. IF THEY ARE GENUINE & TRUSTWORTHY THEY WILL EXPLAIN TO YOU PATIENTLY. PROFESSIONALS WILL ALWAYS REPLY TO YOUR INQUIRIES.

    PLEASE DO NOT BE INFLUENCED BY JURUTYPIST.COM OR SURVEY.COM
    WEBSITES WHICH OFFERED NO GUARANTEE IN GETTING ONLINE JOBS (DOMESTIC OR INTERNATIONAL) & THE REASON WHY THEY’RE STILL OPERATING, SCAMMING PEOPLE IS BECAUSE YOU ALLOW THEM TO! BY CONTINUING GIVING MONEY TO THEM. WEB PROGRAMMERS ARE POTENTIAL HACKERS IN DEFINITION, THEY CAN ALSO GET INTO YOUR PERSONAL BANKING ACCOUNT DETAILS & USE YOUR BANKING ID TO COMMIT FORGERY OFFENCE. DON’T SIMPLY GIVE YOUR ACCOUNT OR IC NUMBERS!

    MALAYSIANS HAVE SUCCUMBED INTO THESE ONLINE SCAMS BECAUSE THEY’RE THE EASIEST TARGET, OTHER COUNTRY’S CITIZENS ARE NOT INTERESTED IN THESE BECAUSE THEY PROBABLY AREN’T THAT DESPERATE LIKE US HERE. MALAYSIANS IN MAJORITY ARE FULL TIME INTERNET SURFERS & WE DO LIKE TRYING ONLINE JOBS TO GAIN EXTRA INCOME.

    MY ADVICE IS DON’T PAY UNTIL YOU GET TO CALL OR EMAIL THESE WEB PROGRAMMERS AND MAKE SURE THEY EXIST! AND THEN MAKE THE PAYMENT & FOLLOW THE INSTRUCTIONS ACCORDINGLY.

    SOURCE: BASED ON REAL LIFE EXPERIENCE.

    THANK YOU! AND GOD BLESS!

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Mohd Khairudin

    Mohd Khairudin Reply:

    @adriana lee, thank you so much for your explaination, hopefully they will hear about this, personally I’m waiting this valuable info. Your highlight was greatly appreciated..g.luck.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    adriana lee

    adriana lee Reply:

    @Mohd Khairudin,

    Yup. Sure! I hope more Malaysians will avoid these online scams.
    But surely there are valid jobs from the internet. Just need to be extra careful.

    You blog has helped many people, THANK YOU!

    All the best to u too!

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    adriana lee

    adriana lee Reply:

    @Mohd Khairudin,

    Oh! One more thing. I found this great way on how to deal with these online scamming companies. Here’s what the poor victims can do:

    http://asiaparttime.com/blog/asiaparttime/list-of-reported-scam-companies/

    As the Malaysia Most Trustable Part Time Job Community, we are providing a channel for you to share your experience on being SCAM. If you are one of the victim, you are invited to share it with the community. It is our responsibility to fight against them. Help us to build a SCAM-Free community and nation.

    Please REPORT these scammy companies in the following format:

    Company Name / Scammer Name: [Scammy Company Name]
    Location: [Company Address]
    Contact: [Contact person]
    Painful Experience: [How do they scam you?]
    Company Name:
    Location:
    Contact:
    Painful Experience: (example) Asked me to pay money for buying Data Entry Software.

    MAKE A REPORT & TAKE ACTION!

    TQ!

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by adriana lee — November 1, 2013 @ 10:34 am

  74. Salam, Encik Khairuddin,

    Saya ada hantar email berkenaan jobdirumah.
    saya tunggu feedback anda.

    Terima Kasih.

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by farah — November 16, 2013 @ 7:20 pm

  75. jurutypist is definitely a scam. Misleading betul bila dia cakap kerja jurutaip dari rumah. Padahal kena buat iklan segala bagai. Macam perlukan full-commitment. Bukan sekadar untuk kerja time lapang. Haih…jadi mangsa jugak aku. Rugi RM30. Derma kat masjid pun tak pernah bagi byk tu. Untuk rujukan korang, aku sertakan kat sini yang “kononnya” ebook latihan untuk wat kerja jurutaip tu. harap membantu korang dan buatlah penilaian sendiri. https://drive.google.com/file/d/0B0iD3ttuZR8TMWFxUXZzblJIQjQ/edit?usp=sharing

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by ayep — February 18, 2014 @ 10:39 am

  76. sye hampir nak join…sedang mencari keje…macam bes je mule2 dengar xsangka pulak gitu rupenye

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by yana — April 2, 2014 @ 12:40 pm

  77. easyjob88.webs.com fake or real??????

    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    UN:F [1.8.1_1037]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    [Reply]

    Comment by eyra — April 5, 2014 @ 6:59 pm

Leave a comment