biorichSalam hormat kepada semua, disamping kita mengerjakan amal ibadah di bulan Ramadhan yang penuh barakah ini izinkan saya berkongsi tentang kesihatan dan sumber pendapatan sampingan. Kesihatan penting untuk kita meneruskan ibadah puasa, solat, bangun sahur dan aktiviti lain seperti melayan kerenah anak-anak, mengerah tenaga untuk mengejar masa yang makin singkat, termasuk berbicara dan senyum kepada sesama kita(kalau tak sihat berat untuk senyum betul tak?) dll.

Hari berganti hari rasanya baru lepas Ramadhan Tahun 1433 Hijrah, kita sudah 1434 Hijrah..begitulah masa akan terus berlalu. Kehidupan dahulu tidak sama dengan kehidupan sekarang..apabila pembangunan kian pesat membangun maka pelbagai perubahan berlaku. Sebagai contoh; Pada masa dahulu, masa saya kecil-kecil dahulu saya lihat air sungai sangat jernih, kalau kotor pun disebabkan oleh lumpur dari kawasan tinggi(berbukit) yang dibawa dek hujan.

Jika masa kecil-kecil dulu selepas saya balik dari bermain bersama kawan-kawan seperti main galah panjang, sorok-sorok dll. terasa dahaga semasa mandi saya berani(boleh) minum air paip yang tidak bertapis. Tapi kini tak sampai seminggu penapis sudah berselut dan berkelodak tebal.

Menyedari kesihatan penting, saya dengan ini menjemput pelawat & kawan-kawan untuk bersama-sama mengusahakan kerja sampingan sambil minum Delima Collagen :-). Belum cuba belum tahu:-) (Selepas 3 minggu mencuba rasa Delima Collagen memang betul-betul “marvellous & commercial”

10 visitors online now
5 guests, 5 bots, 0 members
Max visitors today: 11 at 05:02 am UTC
This month: 15 at 07-02-2022 03:40 pm UTC
This year: 156 at 02-27-2022 02:14 am UTC
All time: 281 at 02-16-2021 04:33 am UTC