Kereta Idaman

Posted on 17th August 2013 by Mohd Khairudin in Keluarga,Maklumat,Teknologi - Tags:

Salam hormat untuk semua, rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri kepada semua muslimin dan muslimat, maaf zahir dan batin.  Sebenarnya banyak perkara yang ingin dikongsi bersama dengan pelawat blog dan kawan-kawan. Tetapi masa terhad, maka ala kadar je la 🙂 . Raya tahun ni kira bersejarah dan bermakna juga (memang setiap tahun..setiap saat ada makna) kerana pada mulanya risau nak balik beraya ke kampung di Pantai Timur nak naik apa sebab kereta yang dilanggar lori pada 17/04/2013 masih belum siap.  Pada asalnya..katanya boleh siap sebelum Raya, tup! tap! tup! tap! Lepas Raya juga pihak T… kata.

My First CarMemang saya dah agak dah, so saya berusaha untuk ” sediakan payung sebelum hujan”… Jenuh cari lobang..(loan ler apa lagi), alang-alang cari kereta, cari yang puas hati.. Dah lama dah duk telan ayak liur tengok kereta tu hehe.. Sejak mula-mula keluar lagi, kalau tak silap 2010 ke 2011.. Enjin tak payah cerita antara yang terbaik, Five year warranty..Akhirnya nekad (korang  nak kata kereta Raya ke.. Nak melaram ke.. Nak menunjuk ke..  ehm biasa le certain manusia).. yang membayornya kita..bukannya dia….lebih elok sembang dengan tuan kereta sendiri dahulu..kalau ada(yg berkata-kata huk! huk! )

Alhamdulillah dapat juga miliki kereta idaman, syukur juga dapat pakai yang 6 speed ni, kalau dulu 4 speed je, tak ada lampu DRL, tak ada GPS, LCD screen. Tapi kalau tak pasang BodyKit nampak biasa je..sebab bodykit yang cun membuatkan I terpikat.. Tak puas kalau tengok sekali(mata saya le)  my-lovely-car-i1.6 je.. 86000 ok apa.. Push Start Button, kamera reverse ada.. Yang paling best boleh bluetooth untuk menerima dan membuat panggilan telefon..(mikrofon ada pada bhg dlm kat atas kepala..driver), boleh tekan button pada stereng untuk terima panggilan.

p/s: maaf hanya perkongsian dan penjelasan yang tak seberapa. Sekadar pandangan peribadi. Pandangan masing-masing 🙂 .

Park Under Rambutans Tree

back

side

  

192 Comments »

No comments yet.

Leave a comment

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator