Tugasan & Sarapan Pagi

Posted on 12th January 2014 by Mohd Khairudin in Makanan,Rumah - Tags: ,

Since tak ada benda update dalam blog, saja taip diary …
Awal pagi ni, pergi stesen minyak, withdraw USD sket.. Alhamdulillah, .. isi minyak kereta la. kemudian, singgah di restoran, order roti canai 6 keping….bungkus, ingatkan lama tunggu.. Tapi cepat pulak cik adik menebarnya, dah terPesan milo o suam, sampai milo suam, eh! Milo panas..since dah siap, buat dek je.. Menunggu utk habiskan.. Panas sangat!

*dah lama tak makan roti canai di kedai mamak.. Sebab feedback yg lepas (tak sanggup ku bayangkan pelaris)

20140112-083322.jpg
Selepas membayar Rm6.60 utk 6 keping roti(canai) kosong dan secawen
Milo panas
Fakta: Rm 1.00 utk sekeping roti canai kosong(roti canai biasa).
Rm 0.60 untuk Milo panas (cawan kecil)
(Betul ntah ku factorize kan ni..erk)
Kemudian meneruskan misi menukar tong gas yang habis semalam:

20140112-093758.jpg
Boleh laa sebab dah lama tak exercise.. πŸ™‚

20140112-093951.jpg
*menyesal sebab tak praktis Dumbell.
Terbongkok-bongkok utk sampai ke tingkat 2(adoii..pinggang terasa)

20140112-102658.jpg
Syukur, berjaya tukar gas masak.
Next, buang sampah ke dalam tong sampah. Sama-sama lah kita menjaga kebersihan.

20140112-105214.jpg
Kebersihan menjamin kesihatan & kesejahteraan

20140112-105405.jpg
Pelihara lah alam sekitar agar kesinambungan generasi terbela πŸ™‚

Perjalanan hari ni seterusnya ke Pasar Minggu (Pasar Nat). Banyak betul orang(bukan banyak tapi ramai sungguh orang)

20140112-123516.jpg
Tangkapan hari ni:
Ikan Nyok nyok (nama sebenar tak pasti) berharga RM30 ringgit, dapat discount dalam 3%(sebab dia bagi balik RM 21.00 lepas bagi Rm50.00)

  

No Comments »

No comments yet.

Leave a comment

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator