Eur/Usd dari Sudut Fundamental dan Teknikal

Posted on 25th November 2019 by admin in Fundamental Analisis,Pendidikan,Technical Analisis

Salam hormat kepada semua sahabat dan pelawat blog saya.. haiii. Ok, baiklah entri sebelum ini tentang pasangan mata wang Great Britain Pound over United State Dollar (Gbp/Usd).. sudah naik kemudian turun semula pun..hmm. Right now I would like to share my observation.. ke atas mata wang Euro over US Dollar (Eur/Usd). Euro menunjukkan tanda-tanda continue bearish

Sebelum kita pergi kepada Teknikal, kita cuba lihat dahulu sedikit tentang Fundamental.. pada hujung minggu lepas hari Jumaat banyak news berkaitan Euro betul?.. tak faham.. seperti biasa saya akan merujuk Forexfactory;

News (data) from Forexfactory

erkkk boleh caya ke ni? betul ke sebab ni price turun?.. hmm.. Trader sepatutnya lihat semua ni (tak semua trader). Tapi.. ada juga yang memihak kepada Euro.. ada hijau atas tu.. ahha sebab tu kita kena kaji dan buat perbandingan.. bukan main tikam-tikam je ya.. oh, ya! jangan lupa sekarang bukan lagi Mario Draghi.. tetapi Christine Lagarde as European Central Bank (ECB) President. Ada masa dengar la dia speaks.. Jumaat hari tu first time dia speak as ECB President. Jadi.. Eur/Usd continue bearish sebab apa.. mungkin sebab German Flash Services PMI tu..Target 52.0 tapi 51.3 je.. sentimen semua ni 🙂 , mungkin juga sebab Usd menguat.. ramai trader membeli Dollar sebab trade war..statement Mr President memberi keyakinan kepada pelabur atau pedagang.. rajin-rajin la memerhati dan membaca.. InshaAllah.

Forex Trading is tricky, volatile & uncertainty.. kalau tak..tak ada la high risk 🙂 .. ada cabaran..baru ada kemajuan. Tanpa impian..mimpi tak bermakna..hmmmm. Sebenarnya Jumaat lepas news ni yang memberi makna yang agak ketara walaupun pada hari khamis tu..macam Euro akan menguat (baca ECB Monetary Policy Meeting Accounts).. macam la rajin sangat nak baca.. perancangan kekal interest kan..hihi.. alamak dah rasa mengantuk.. Dari sudut Teknikal pula;

candlesticks daily timeframe

Jika break lagi support possible continue Bearish.. InshaAllah.

Trade on your own risk. Kuat pula membebel malam ni..peace.. Good Luck! Trader..

Please follow and like us:
error
Comments Off on Eur/Usd dari Sudut Fundamental dan Teknikal
  
PRchecker.info

No Comments

No comments yet.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator

 2006-2019 | www.mohdkhairudin.com | Part Time Trader Since 2006
6 visitors online now
2 guests, 4 bots, 0 members
Max visitors today: 23 at 04:45 pm UTC
This month: 26 at 12-01-2019 04:14 pm UTC
This year: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC
All time: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC