Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera kepada rakan-rakan semua. Ambil masa “update” blog sekejap 🙂 . Saja “busy” dengan aktiviti seharian.. ke hulu ke hilir.. ke sana.. ke sini.. but lebih banyak habis masa di rumah sebab safety first.

Baik.. kebetulan observe chart last week.. kelihatan possible pattern candlesticks chart bagi pair Eur/Nzd berkemungkinan akan membentuk Inverse Head and Shoulders (iHnS)atau mungkin ada yang nampak macam Cup and Handle. Jika lihat pada TimeFrame H4 memang nampak pattern chart ke arah melengkapkan right leg bagi inverse HnS. So di sini saya share kan Entri yang berada dalam floating (alamak!) sebab masa dah profits tak tergerak untuk closed.

Anyway, dalam trading.. kena yakin dengan rezeki.. Jika ada.. maka.. ada lah InshaAllah. Walau apa pun ini hanya jangkaan.. tiada yang pasti dalam pergerakan price dalam markets. teruskan berusaha..jangan putus asa.. control money management & sikap. Entri apabila setup yang diyakini “occured”.

Berikut chart dari sudut teknikal okay, jangkaan price akan bergerak naik ke kawasan Target Profit 1.7828 (mungkin lebih tinggi atau rendah)..Stop Loss jika bawah 1.7686) Trade At Your Own Risk..bye bye.. Good Luck! Happy Trading! Take Care

#staysafe

Eur/Usd
 

2 visitors online now
1 guests, 1 bots, 0 members
Max visitors today: 14 at 12:27 am UTC
This month: 27 at 10-26-2020 08:09 am UTC
This year: 83 at 03-12-2020 10:38 pm UTC
All time: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC