Rekreasi dan Bersantai di Gua Kelam

Posted on 3rd March 2018 by Mohd Khairudin in Hiburan,Keluarga,Maklumat - Tags: , ,

Assalammualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pelawat blog ini, Alhamdulillah saya ingin berkongsi suatu tempat yang telah kami kunjungi pada hari ini, ya.. aktiviti hujung minggu di sebuah tempat yang sangat menarik(dulu memang tak asing lah tempat ni 🙂 ) Selepas hampir sepuluh tahun saya tidak ke sini.. terasa perubahan yang telah berlaku.. Gua Kelam.. ya.. dulunya lebih “happening” 🙂 .. Sekarang masih menarik.. cuma perlukan lebih perhatian.. masih indah.. segar mata memandang bila berada di kawasan Gua Kelam. Disini juga saya ingin kongsikan sedikit kisah kami..

Perjalanan kami dari Kangar lebih kurang 30 minit.. tiba di Gua Kelam sekitar pukul 10.00 pagi..

Agak sunyi semasa kami sampai hmm.. terus mencari “port” untuk anak-anak memancing dan mandii.. si Along excited dengan pancingnya..

sejukkk..grrrrr!

Along berendam dalam air.. Semoga Along kembali sihat..kini Along masih Tahap 4(umur sudah 11 tahun) bersekolah di sekolah khas.. sakit dia masih misteri bagiku.. nak baca lagi klik sini…

Please follow and like us:
  

Rumah

Posted on 7th October 2017 by Mohd Khairudin in Renungan,Rumah - Tags:

Salam hormat kepada semua pengunjung blog. Pada kali ini saya ingin berkongsi tentang rumah. Syukur Alhamdulillah tahun ni saya telah dikurniakan rezeki untuk mendiami rumah sendiri. Bertahun kami menyewa rumah(Quarters) kerajaan.  Bak kata orang rezeki, ajal dan maut di tangan Tuhan. Bagi mereka yang belum menetap dirumah sendiri jangan bersedih mungkin masanya kan tiba, mungkin rezeki anda terdapat pada “part” yang lain seperti kebebasan, melancong, kereta, sentiasa cukup dll. 🙂 .

walau apa pun kita akan sentiasa berusaha untuk kebaikan dan kejayaan hidup. Baiklah.. Jika cakap tentang rumah.. Harga rumah semakin hari semakin naik kan? Betul tak! Tapi tengok kawasan juga la kan. Hakikat yang harus diterima oleh saya rumah saya keluasannya tidak berbaloi dengan harga.. Senang cerita harga mahal tapi sempit atau tak cukup luas.. Bukan kita tak bersyukur tapi begitu lah hakikat.. Mungkin kebanyakan rumah taman begitu lah lebih lebih lagi lokasi berdekatan dengan pusat pendidikan atau bandar serta tempat tinggi (terlindung daripada kawasan banjir).  Jadi.. Jika nak puas hati lebih baik beli tanah lepas tu buat rumah sendiri.. Save banyak katanya.. Apa apa pun pandangan masing2 & akan ada pro dan kon nya.

Bersambung.. (Jika berkelapangan) 🙂

Please follow and like us:
  

Kenangan Petrosains

Posted on 20th November 2016 by Mohd Khairudin in Bercuti,Maklumat,Pendidikan,Percutian,Rujukan,Teknologi - Tags:

Pada 18 September 2016, kami sekeluarga telah bertandang ke Petrosains, KL.  First time kami pergi & bawa anak-anak ke sana, bagi cerdik sket 😅 ;


nak baca lagi klik sini…

Please follow and like us:
  

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator

 2006-2017 | www.mohdkhairudin.com | Part Time Trader Since 2006
7 visitors online now
2 guests, 5 bots, 0 members
Max visitors today: 9 at 12:37 am UTC
This month: 20 at 08-14-2018 02:27 pm UTC
This year: 45 at 07-17-2018 02:08 pm UTC
All time: 133 at 02-01-2017 04:09 am UTC