Kereta Idaman

Salam hormat untuk semua, rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri kepada semua muslimin dan muslimat, maaf zahir dan batin.  Sebenarnya banyak perkara yang ingin dikongsi bersama dengan pelawat blog dan kawan-kawan....

Adik & Abang Main Elok-elok

Bila kita sebut tentang “Sambung Belajar”, pelbagai perkara yang mesti dipertimbangkan bergantung kepada keadaan masing-masing.  Keperluan dan kehendak turut dititikberatkan dalam menguruskan diri bagi mencapai matlamat untuk membangunkan diri sendiri....

Cerita Semalam

Salam Sejahtera kepada semua.  Agak lama rasanya saya tidak update blog posting.  Semalam kira shock juga lah bila tengok blog yang sebelum ni 0 page rank telah berubah menjadi 2 Page Rank.  Terima kasih kepada pihak yang terlibat.  Page Rank penting bagi semua...

Si Pengemis Ilmu

Di kejauhan sinar suria pagi Suara tangisan meruntun hati sanubari Menagih kasih berlagu rindu Kucupan sayang lambaian harapan Tiba saatnya berpisah seketika Jiwa meronta nafsu menggoda hajat diburu hayal menjelma Keringat teratur ilmu bekalan penghubung Serasi waktu...

“Best!” Main Layang-layang

Entri kali ni jika dibaca dalam keadaan tergesa mungkin tak faham. Bagi mereka yang bergelar ibu dan ayah semoga kita dapat sama-sama memahami, menghargai dan menghayati erti kasih sayang kita sekeluarga. Petang Ahad lepas kami sekeluarga bersiap untuk pergi...

Pampers Menjadi Keperluan Si Kecil

Rasanya cukuplah seketika aku belajar menulis bahasa orang puteh tu. Kalau nak praktikkan dengan cara bercakap sikit je dapat sekejap lagi keluar la ” Mat Salleh celup”, “bau budu..” dan sebagainya.  Hari ni aku nak menulis dalam Bahasa Melayu....
13 visitors online now
3 guests, 10 bots, 0 members
Max visitors today: 16 at 08:49 am UTC
This month: 22 at 10-11-2020 02:37 pm UTC
This year: 83 at 03-12-2020 10:38 pm UTC
All time: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC