Rumah

Posted on 7th October 2017 by Mohd Khairudin in Renungan,Rumah - Tags:

Salam hormat kepada semua pengunjung blog. Pada kali ini saya ingin berkongsi tentang rumah. Syukur Alhamdulillah tahun ni saya telah dikurniakan rezeki untuk mendiami rumah sendiri. Bertahun kami menyewa rumah(Quarters) kerajaan.  Bak kata orang rezeki, ajal dan maut di tangan Tuhan. Bagi mereka yang belum menetap dirumah sendiri jangan bersedih mungkin masanya kan tiba, mungkin rezeki anda terdapat pada “part” yang lain seperti kebebasan, melancong, kereta, sentiasa cukup dll. 🙂 .

walau apa pun kita akan sentiasa berusaha untuk kebaikan dan kejayaan hidup. Baiklah.. Jika cakap tentang rumah.. Harga rumah semakin hari semakin naik kan? Betul tak! Tapi tengok kawasan juga la kan. Hakikat yang harus diterima oleh saya rumah saya keluasannya tidak berbaloi dengan harga.. Senang cerita harga mahal tapi sempit atau tak cukup luas.. Bukan kita tak bersyukur tapi begitu lah hakikat.. Mungkin kebanyakan rumah taman begitu lah lebih lebih lagi lokasi berdekatan dengan pusat pendidikan atau bandar serta tempat tinggi (terlindung daripada kawasan banjir).  Jadi.. Jika nak puas hati lebih baik beli tanah lepas tu buat rumah sendiri.. Save banyak katanya.. Apa apa pun pandangan masing2 & akan ada pro dan kon nya.

Bersambung.. (Jika berkelapangan) 🙂

  

Bangsal Tempat Berteduh

Posted on 15th August 2016 by Mohd Khairudin in Rumah - Tags: , ,

Alhamdulillah.. pembangunan yang dibuat ada perkembangan. Semoga rumah kediaman kami dapat didiami secepat mungkin. Kami melawat bangsal yang hampir siap..


Kami sempat mengambil ukuran untuk pemasangan langsir..

Walaupun saiznya yang agak kerdil, syukur dengan apa yang ada..
nak baca lagi klik sini…

  

Tugasan & Sarapan Pagi

Posted on 12th January 2014 by Mohd Khairudin in Makanan,Rumah - Tags: ,

Since tak ada benda update dalam blog, saja taip diary …
Awal pagi ni, pergi stesen minyak, withdraw USD sket.. Alhamdulillah, .. isi minyak kereta la. kemudian, singgah di restoran, order roti canai 6 keping….bungkus, ingatkan lama tunggu.. Tapi cepat pulak cik adik menebarnya, dah terPesan milo o suam, sampai milo suam, eh! Milo panas..since dah siap, buat dek je.. Menunggu utk habiskan.. Panas sangat!

*dah lama tak makan roti canai di kedai mamak.. Sebab feedback yg lepas (tak sanggup ku bayangkan pelaris)

nak baca lagi klik sini…

  

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator