Usd over Jpy

After US Dollar over Swiss Franc hit the target, we are try to look at the pair Usd over Jpy (Usd/Jpy). Trade on your own risk! If we consider about Fundamental.. we knew that the results for NFP before..very small. The sentiment possible on Dollar side.. for technical.. there are occur break resistance.. Happy Trading!

Please follow and like us:
  

Withdraw Hasil Trading

Mungkin ramai yang nak tahu.. atau tertanya-tanya.. antara benda paling penting apabila berjaya mencapai target profit atau untung ialah.. macam mana duit diperoleh.. atau macam mana duit diterima..hmmm. Trading.. bukan kerja yang mudah.. Samada Forex Trading atau Stock Trading. Ia adalah salah satu cabang kerjaya profesional.. jika boleh survive atau kekal berpuluh tahun dan bukan sekadar angan-angan. Banyak perkara perlu dipertimbangkan.. selain daripada untung atau rugi.. selain daripada fundamental dan teknikal.

Baiklah.. Withdraw hasil trading merupakan impian dan hasrat setiap trader. Kebiasaanya.. bagaimana cara duit modal dimasukkan ke dalam akaun trading.. begitulah cara duit dikeluarkan daripada akaun trading 🙂 . Entri ini.. bertujuan untuk berkongsi ilmu pengetahuan.. Tidak dinafikan ada trader yang kaya(wang ringgit) dengan hasil trade.. tapi jangan percaya kepada mitos. Sangat jarang..untuk melihat trader yang 100% kekayaannya adalah hasil daripada trading. Tiada salahnya untuk menikmati hasil usaha titik peluh sendiri.. cabang perniagaan itu banyak.. Introduce Broker, Affiliate, CopyTrade, PAMM…Jual eBook, Buku Trading … selagi berada di jalan yang benar.. InshaAllah rezeki pasti ada. Finance atau Currency Exchange sangat dialu-alukan dalam aktiviti seharian.. kenapa nak fobia.. atau biar pihak bank atau kroni sahaja terus dengan advantage with financial market 🙂

to be continue..

Please follow and like us:
  

Rumah

Posted on 7th October 2017 by Mohd Khairudin in Renungan,Rumah - Tags:


Salam hormat kepada semua pengunjung blog. Pada kali ini saya ingin berkongsi tentang rumah. Syukur Alhamdulillah tahun ni saya telah dikurniakan rezeki untuk mendiami rumah sendiri. Bertahun kami menyewa rumah(Quarters) kerajaan.  Bak kata orang rezeki, ajal dan maut di tangan Tuhan. Bagi mereka yang belum menetap dirumah sendiri jangan bersedih mungkin masanya kan tiba, mungkin rezeki anda terdapat pada “part” yang lain seperti kebebasan, melancong, kereta, sentiasa cukup dll. 🙂 .

walau apa pun kita akan sentiasa berusaha untuk kebaikan dan kejayaan hidup. Baiklah.. Jika cakap tentang rumah.. Harga rumah semakin hari semakin naik kan? Betul tak! Tapi tengok kawasan juga la kan. Hakikat yang harus diterima oleh saya rumah saya keluasannya tidak berbaloi dengan harga.. Senang cerita harga mahal tapi sempit atau tak cukup luas.. Bukan kita tak bersyukur tapi begitu lah hakikat.. Mungkin kebanyakan rumah taman begitu lah lebih lebih lagi lokasi berdekatan dengan pusat pendidikan atau bandar serta tempat tinggi (terlindung daripada kawasan banjir).  Jadi.. Jika nak puas hati lebih baik beli tanah lepas tu buat rumah sendiri.. Save banyak katanya.. Apa apa pun pandangan masing2 & akan ada pro dan kon nya.

Bersambung.. (Jika berkelapangan) 🙂

Please follow and like us:
  

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator

 2006-2019 | www.mohdkhairudin.com | Part Time Trader Since 2006
8 visitors online now
3 guests, 5 bots, 0 members
Max visitors today: 10 at 03:07 am UTC
This month: 36 at 04-03-2019 12:31 pm UTC
This year: 44 at 01-07-2019 12:07 am UTC
All time: 133 at 02-01-2017 04:09 am UTC