Withdraw Hasil Trading

Mungkin ramai yang nak tahu.. atau tertanya-tanya.. antara benda paling penting apabila berjaya mencapai target profit atau untung ialah.. macam mana duit diperoleh.. atau macam mana duit diterima..hmmm. Trading.. bukan kerja yang mudah.. Samada Forex Trading atau Stock Trading. Ia adalah salah satu cabang kerjaya profesional.. jika boleh survive atau kekal berpuluh tahun dan bukan sekadar angan-angan. Banyak perkara perlu dipertimbangkan.. selain daripada untung atau rugi.. selain daripada fundamental dan teknikal.

Baiklah.. Withdraw hasil trading merupakan impian dan hasrat setiap trader. Kebiasaanya.. bagaimana cara duit modal dimasukkan ke dalam akaun trading.. begitulah cara duit dikeluarkan daripada akaun trading 🙂 . Entri ini.. bertujuan untuk berkongsi ilmu pengetahuan.. Tidak dinafikan ada trader yang kaya(wang ringgit) dengan hasil trade.. tapi jangan percaya kepada mitos. Sangat jarang..untuk melihat trader yang 100% kekayaannya adalah hasil daripada trading. Tiada salahnya untuk menikmati hasil usaha titik peluh sendiri.. cabang perniagaan itu banyak.. Introduce Broker, Affiliate, CopyTrade, PAMM…Jual eBook, Buku Trading … selagi berada di jalan yang benar.. InshaAllah rezeki pasti ada. Finance atau Currency Exchange sangat dialu-alukan dalam aktiviti seharian.. kenapa nak fobia.. atau biar pihak bank atau kroni sahaja terus dengan advantage with financial market 🙂

to be continue..

Please follow and like us:
  

Ramalan Pergerakan Bitcoin

Posted on 11th March 2018 by Mohd Khairudin in Belajar,Maklumat,Rujukan,Technical Analisis - Tags:

Salam hormat diucapkan kepada semua. Alhamdulillah syukur di atas nikmat yang dikurniakan Allah SWT. Sebelum ini saya ada kongsikan ramalan atau jangkaan tentang pergerakan harga Cryptocurrency Bitcoin..boleh dikatakan menepati jangkaan..Anda boleh lihat di pautan ini. Jangkaan saya sebelum ini harga Bitcoin akan turun.. cuma emas agak perlahan untuk naik. Bitcoin sebelum ni betul betul menyentuh paras harga sekitar 5910, 5911(1 Bitcoin bersamaan dengan 5910 US Dollar..)

Sekarang mari kita lihat candlesticks chart di bawah:

Berdasarkan Candlesticks chart di atas, harga Bitcoin sekarang berada pada paras sekitar 9213,9214. Ini menunjukkan tanda-tanda pergerakan harga Bitcoin lebih memihak kepada penurunan harga. Walaupun begitu, dengan merujuk weekly timeframe, pada pandangan saya jika price open next week lebih rendah daripada harga “support” sekitar <9214/5 Bitcoin possible akan membuat penurunan semula ke paras support sekitar 5910 dan boleh jadi turun lagi sehingga sekitar 4972. Apa-apa pun jangkaan, berita-berita mengejut, bencana, perubahan polisi.. boleh merubah pergerakan pasaran.. Pandangan ini hanya dari sudut Teknikal.. keep in touch to view the chart, economic calendar & breaking news.. Happy investing & Trading!

Please follow and like us:
  

Emas dan Bitcoin

Posted on 28th January 2018 by Mohd Khairudin in Maklumat,Technical Analisis - Tags: , , ,

Salam hormat kepada semua pelawat blog. Saya ingin berkongsi tentang analisis ringkas untuk nilai Emas dan Bitcoin. Secara teknikalnya nilai emas masih lagi menunjukkan tanda-tanda untuk terus membuat pendakian.. ya.., emas akan terus naik jika harga masih berada atas/sekitar 1317 hingga 1337 US Dollar.. inshaAllah.

Hanya sekadar jangkaan.. jika benar-benar bergerak naik.. harga berkemungkinan akan mencecah atau melepasi kawasan “green horizontal line”(1472).

Manakala matawang crypto yang boleh dikatakan menjadi fenomena pada masa kini.. buka sahaja internet..buka email je boleh lihat iklan iklan nya yang berselerak 🙂 tak lain tak bukan Bitcoin.

Bitcoin sekarang dianggarkan bernilai sekitar 10590, 11369 US Dollar untuk 1 BTC (satu Bitcoin) .. harganya sudah pastinya sentiasa berubah dari semasa ke semasa dan Bitcoin didagangkan 24 jam tanpa henti.

Walaubagaimanapun secara teknikalnya Bitcoin menunjukkan tanda-tanda untuk turun lagi.. hanya sekadar jangkaan 🙂

Trade on your own risk

*sila berhati-hati dengan skim skim pelaburan yang menjanjikan pulangan yang tidak masuk akal

*sila berwaspada dengan skim skim pelaburan yang diuruskan oleh kumpulan-kumpulan ataupun kelab di mana berunsurkan manipulasi keuntungan daripada network-network kerana sampai satu masa mereka pada bila-bila masa boleh melingkupkan wang anda

*selidik betul betul dan mulakan pelaburan dengan jumlah yang anda mampu tanggung atau terima kenyataan sekiranya berlaku kerugian

Please follow and like us:
  

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator

 2006-2019 | www.mohdkhairudin.com | Part Time Trader Since 2006
7 visitors online now
1 guests, 6 bots, 0 members
Max visitors today: 8 at 12:17 am UTC
This month: 24 at 03-05-2019 10:12 am UTC
This year: 44 at 01-07-2019 12:07 am UTC
All time: 133 at 02-01-2017 04:09 am UTC