Tanam Sayur Sistem Hidroponik

Posted on 26th January 2017 by Mohd Khairudin in Makanan,Maklumat,Rujukan,Teknologi - Tags:

Bermula hari ni..

Benih telah disemai..

Selepas 5 hari..

Proses membaja pula


#nota

  

Kenangan Petrosains

Posted on 20th November 2016 by Mohd Khairudin in Bercuti,Maklumat,Pendidikan,Percutian,Rujukan,Teknologi - Tags:

Pada 18 September 2016, kami sekeluarga telah bertandang ke Petrosains, KL.  First time kami pergi & bawa anak-anak ke sana, bagi cerdik sket 😅 ;


nak baca lagi klik sini…

  

Kereta Idaman

Posted on 17th August 2013 by Mohd Khairudin in Keluarga,Maklumat,Teknologi - Tags:

Salam hormat untuk semua, rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Menyambut Hari Raya AidilFitri kepada semua muslimin dan muslimat, maaf zahir dan batin.  Sebenarnya banyak perkara yang ingin dikongsi bersama dengan pelawat blog dan kawan-kawan. Tetapi masa terhad, maka ala kadar je la 🙂 . Raya tahun ni kira bersejarah dan bermakna juga (memang setiap tahun..setiap saat ada makna) kerana pada mulanya risau nak balik beraya ke kampung di Pantai Timur nak naik apa sebab kereta yang dilanggar lori pada 17/04/2013 masih belum siap.  Pada asalnya..katanya boleh siap sebelum Raya, tup! tap! tup! tap! Lepas Raya juga pihak T… kata.

My First CarMemang saya dah agak dah, so saya berusaha untuk ” sediakan payung sebelum hujan”… Jenuh cari lobang..(loan ler apa lagi), alang-alang cari kereta, cari yang puas hati.. Dah lama dah duk telan ayak liur tengok kereta tu hehe.. Sejak mula-mula keluar lagi, kalau tak silap 2010 ke 2011.. Enjin tak payah cerita antara yang terbaik, Five year warranty..Akhirnya nekad (korang  nak kata kereta Raya ke.. Nak melaram ke.. Nak menunjuk ke..  ehm biasa le certain manusia).. yang membayornya kita..bukannya dia….lebih elok sembang dengan tuan kereta sendiri dahulu..kalau ada(yg berkata-kata huk! huk! )

nak baca lagi klik sini…

  

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator