Gbp/Usd dari Sudut Teknikal

Posted on 29th September 2019 by admin in Menjana Wang,Rujukan,Technical Analisis - Tags: ,

Salam hormat kepada semua pelawat blog, hari ni nak menulis tentang perdagangan matawang ok. Baik..selepas berlaku kenaikan mendadak pada awal september lalu.. kini matawang Pound (GBP) kembali menurun dengan jumlah yang agak besar pada sesi dagangan minggu lepas berbanding US Dollar. Pada minggu lepas dagangan dibuka sekitar 1.2464 kemudian menurun sehingga 1.2270 dan dagangan ditutup sekitar 1.2285. Jika dilihat dari sudut teknikal;

Candlesticks Chart Monthly TimeFrame

Major Trend still bearish berdasarkan Trendline purple nak baca lagi klik sini…

Comments Off on Gbp/Usd dari Sudut Teknikal
  
PRchecker.info

Shopee Piala FA : Perak Lawan Kedah FA

Posted on 27th July 2019 by admin in Sukan - Tags: ,

Salam hormat kepada semua pelawat.. Entri kali ini mohdkhairudin dot com ingin menaip/menulis pandangan berkaitan Perlawanan Akhir Shopee Piala FA 2019 di antara Perak menentang Kedah FA. Sebaik sahaja sepak mula dilakukan oleh pemain Kedah.. Pemain Kedah terus membuat serangan ke gawang Perak.. Namun penjaga gol Perak berjaya mendapatkan bola percubaan daripada pemain Kedah. Perlawanan agak sengit dengan keadaan padang yang nampak agak basah dan licin serta Pengadil yang tegas . Kesimpulan yang dapat dibuat untuk separuh masa pertama perlawanan;

pada minit ke-9.. Perak hampir memperoleh gol seandainya peluang rembatan yang diperoleh didalam kotak penalti dapat dimanfaatkan sebaik mungkin..namun rembatan kaki kiri pemain.. tersasar dari pintu gol.

Kapten pasukan Kedah..Baddrol turut mendapat kad kuning dalam usaha mengekang pemain Perak..kalau tak silap pada minit ke-12 beliau menjatuhkan Brandon kalau tak silap.. secara automatik memberikan peluang sepakan percuma kepada Perak.. Namun Perak masih tak dapat mencari gol.

nak baca lagi klik sini…
Comments Off on Shopee Piala FA : Perak Lawan Kedah FA
  
PRchecker.info

Laporan Pekerjaan Jun Tidak Mengubah Pandangan Polisi

Posted on 13th July 2019 by admin in Belajar,Fundamental Analisis,Maklumat,Pendidikan,Renungan,Rujukan - Tags: , , , ,

Salam hormat kepada semua pelawat blog.. seperti biasa pada hari minggu atau diwaktu malam jika ada masa.. saya akan cuba untuk mengemaskini blog.. 🙂 .. Saya akan cuba kongsikan serba sedikit hobi menambah sumber pendapatan inshaAllah. Suka saya ingatkan di sini bahawa sumber yang halal dan berkat sesungguhnya wajib kita pilih. Kehidupan kian mencabar..perlu bersaing. Dalam kehidupan seharian.. kita tidak boleh lari dengan sistem “fiat money” atau “fiat currencies“. Even.. matawang merupakan antara punca kekuatan atau kelemahan sesebuah negara. Tidak mustahil matawang juga merupakan senjata untuk melumpuhkan pihak musuh.. :-). Sebab itu pentingnya sikap rajin.. rajin membaca.. rajin mencari ilmu. Semoga kita dapat bersama-sama berjuang demi agama, bangsa dan negara. Apa-apa pun cuba fahami asas betul-betul InshaAllah kita faham akan ilmu perdagangan matawang.. konsepnya faham instrumen; contohnya kita pergi pasar beli ikan.. harga ikan “Termenung” RM8.00 sekilo.. kita beli ikan termenung sekilo dengan membayar RM8.00 untuk sekilogram ikan. Jika dalam perdagangan matawang (forex).. instrumen di sini ialah pasangan matawang(cth: Eur/Usd, Gbp/Usd…) seperti Pound, Euro, Dollar.. berbalik kepada beli ikan tadi instrumennya jadi Ikan/RM8. Sebagai pengguna atau pelanggan kita buy Ikan dalam masa yang sama kita Sell RM8. Penjual Ikan Buy RM8 dalam masa yang sama Sell Ikan 🙂 macam tu la lebih kurang.. hii sekarang ramai forex trader hebat di Malaysia.. boleh pergi berguru. Taip sahaja guru forex atau kursus forex. nak baca lagi klik sini…

Comments Off on Laporan Pekerjaan Jun Tidak Mengubah Pandangan Polisi
  
PRchecker.info

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator

 2006-2019 | www.mohdkhairudin.com | Part Time Trader Since 2006
5 visitors online now
2 guests, 3 bots, 0 members
Max visitors today: 13 at 05:14 am UTC
This month: 22 at 11-05-2019 07:28 am UTC
This year: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC
All time: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC