Sarapan Pagi

Posted on 23rd June 2019 by admin in Keluarga,Makanan - Tags:

Salam hormat kepada semua pelawat blog. Pagi ni saya nak menulis berkenaan sarapan pagi.. sebab baru lepas sarapan haha :-).. biasanya kalau sarapan dekat luar korang habis berapa RM?.. tak perlu berkira sangat.. nak makan.. asal puas hati & perut kenyang..

Kebetulan masih ada lagi kuih sagu dengan kelapa.. makanan feveret (..nyam nyam). Kena sarapan dekat luar sebab anak anak demand roti bom.

 

 

Kami sarapan kuih tiga, roti canai 3 keping, roti bom 4 keping, nasi lemak 5 bungkus untuk 4 orang..

total expense lebih kurang RM20.. syukur Alhamdulillah.

Please follow and like us:
error
Comments Off on Sarapan Pagi
  
PRchecker.info

Rumah

Posted on 7th October 2017 by admin in Renungan,Rumah - Tags:


Salam hormat kepada semua pengunjung blog. Pada kali ini saya ingin berkongsi tentang rumah. Syukur Alhamdulillah tahun ni saya telah dikurniakan rezeki untuk mendiami rumah sendiri. Bertahun kami menyewa rumah(Quarters) kerajaan.  Bak kata orang rezeki, ajal dan maut di tangan Tuhan. Bagi mereka yang belum menetap dirumah sendiri jangan bersedih mungkin masanya kan tiba, mungkin rezeki anda terdapat pada “part” yang lain seperti kebebasan, melancong, kereta, sentiasa cukup dll. 🙂 .

walau apa pun kita akan sentiasa berusaha untuk kebaikan dan kejayaan hidup. Baiklah.. Jika cakap tentang rumah.. Harga rumah semakin hari semakin naik kan? Betul tak! Tapi tengok kawasan juga la kan. Hakikat yang harus diterima oleh saya rumah saya keluasannya tidak berbaloi dengan harga.. Senang cerita harga mahal tapi sempit atau tak cukup luas.. Bukan kita tak bersyukur tapi begitu lah hakikat.. Mungkin kebanyakan rumah taman begitu lah lebih lebih lagi lokasi berdekatan dengan pusat pendidikan atau bandar serta tempat tinggi (terlindung daripada kawasan banjir).  Jadi.. Jika nak puas hati lebih baik beli tanah lepas tu buat rumah sendiri.. Save banyak katanya.. Apa apa pun pandangan masing2 & akan ada pro dan kon nya.

Bersambung.. (Jika berkelapangan) 🙂

Please follow and like us:
error
Comments Off on Rumah
  
PRchecker.info

Kenangan Petrosains

Posted on 20th November 2016 by admin in Bercuti,Maklumat,Pendidikan,Percutian,Rujukan,Teknologi - Tags:

Pada 18 September 2016, kami sekeluarga telah bertandang ke Petrosains, KL.  First time kami pergi & bawa anak-anak ke sana, bagi cerdik sket 😅 ;


nak baca lagi klik sini…

Please follow and like us:
error
Comments Off on Kenangan Petrosains
  
PRchecker.info

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator

 2006-2019 | www.mohdkhairudin.com | Part Time Trader Since 2006
8 visitors online now
2 guests, 6 bots, 0 members
Max visitors today: 16 at 07:40 am UTC
This month: 21 at 10-14-2019 01:59 am UTC
This year: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC
All time: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC