Laporan Pekerjaan Jun Tidak Mengubah Pandangan Polisi

Posted on 13th July 2019 by admin in Belajar,Fundamental Analisis,Maklumat,Pendidikan,Renungan,Rujukan - Tags: , , , ,

Salam hormat kepada semua pelawat blog.. seperti biasa pada hari minggu atau diwaktu malam jika ada masa.. saya akan cuba untuk mengemaskini blog.. 🙂 .. Saya akan cuba kongsikan serba sedikit hobi menambah sumber pendapatan inshaAllah. Suka saya ingatkan di sini bahawa sumber yang halal dan berkat sesungguhnya wajib kita pilih. Kehidupan kian mencabar..perlu bersaing. Dalam kehidupan seharian.. kita tidak boleh lari dengan sistem “fiat money” atau “fiat currencies“. Even.. matawang merupakan antara punca kekuatan atau kelemahan sesebuah negara. Tidak mustahil matawang juga merupakan senjata untuk melumpuhkan pihak musuh.. :-). Sebab itu pentingnya sikap rajin.. rajin membaca.. rajin mencari ilmu. Semoga kita dapat bersama-sama berjuang demi agama, bangsa dan negara. Apa-apa pun cuba fahami asas betul-betul InshaAllah kita faham akan ilmu perdagangan matawang.. konsepnya faham instrumen; contohnya kita pergi pasar beli ikan.. harga ikan “Termenung” RM8.00 sekilo.. kita beli ikan termenung sekilo dengan membayar RM8.00 untuk sekilogram ikan. Jika dalam perdagangan matawang (forex).. instrumen di sini ialah pasangan matawang(cth: Eur/Usd, Gbp/Usd…) seperti Pound, Euro, Dollar.. berbalik kepada beli ikan tadi instrumennya jadi Ikan/RM8. Sebagai pengguna atau pelanggan kita buy Ikan dalam masa yang sama kita Sell RM8. Penjual Ikan Buy RM8 dalam masa yang sama Sell Ikan 🙂 macam tu la lebih kurang.. hii sekarang ramai forex trader hebat di Malaysia.. boleh pergi berguru. Taip sahaja guru forex atau kursus forex. nak baca lagi klik sini…

Please follow and like us:
error
Comments Off on Laporan Pekerjaan Jun Tidak Mengubah Pandangan Polisi
  
PRchecker.info

Data Positif NFP Menyekat Kenaikan Emas

Posted on 7th July 2019 by admin in Belajar,Fundamental Analisis,Menjana Wang,Pendidikan,Renungan,Rujukan - Tags: ,

Salam hormat kepada semua pelawat blog. Akhir-akhir ini kita dapati lebih ramai para pelabur.. lebih berminat dengan “besi kuning“. Volume emas boleh dilihat pada graf menunjukkan kenaikan yang mendadak. Permintaan yang tinggi daripada para pelabur, peniaga, pedagang, pembeli emas secara langsung memberi momentum kenaikan pada nilai emas. Lebih ramai memberi tumpuan kepada “safe haven instrument” seperti Emas.. jika dibandingkan dengan currency Dollar.

Walaubagaimanapun nilai dagangan emas pada hari Isnin(01 Julai) dibuka pada paras yang rendah 1404/5 ounce/usd. Ini adalah kerana kesan daripada keputusan positif daripada perang dagangan antara US-China. Presiden Trump telah memuat naik tweet berkaitan tariff yang dikenakan terhadap China dan belian oleh China.. senang cerita urusniaga US-China menunjukkan keputusan yang agak positif. Jangkaan tidak meleset kerana nilai emas akan turun sebaik sahaja dagangan dibuka. Namun emas kembali bullish nak baca lagi klik sini…

Please follow and like us:
error
Comments Off on Data Positif NFP Menyekat Kenaikan Emas
  
PRchecker.info

Kenaikan Tertinggi Nilai Emas, Selepas 3 Tahun

Posted on 29th June 2019 by admin in Belajar,Fundamental Analisis,Maklumat,Pendidikan,Renungan,Rujukan,Technical Analisis,Tutorial - Tags: , , , , ,

Salam hormat kepada semua pelawat blog. Alhamdulillah syukur kepada Allah SWT kerana kita masih dapat bernafas dan bekerja serta menikmati kehidupan ini. Kita hendaklah rajin menuntut ilmu dan berusaha jika kita ingin berjaya. Bekerja selagi hayat dikandung badan 🙂 .

Baiklah hari ni perkongsian saya tentang Emas. Nilai Emas telah meningkat, dagangan emas spot pada minggu ini(24-29 Jun 2019) juga naik walaupun sedikit.. kenapa agak sedikit minggu ini? Pandangan saya dari sudut fundamental..kerana pihak Federal Reserve (Fed) ada berucap pada awal pagi rabu(26 Jun 2019) dan isu perang perdagangan antara US dan China.. para pedagang dan speculator menunggu keputusan antara pertemuan President US & China. Para pedagang akan berusaha untuk mendapatkan maklumat tentang isi ucapan atau perdebatan sewaktu sesi pengucapan wakil dari Fed.. dahulunya Fed seolah-olah akur dengan Mr. President untuk kembali merangsang ekonomi dengan melemahkan matawang Dollar.. kembali menurunkan kadar Usd (Federal Funds Rate.. kini 2.5%). Rasanya tak perlu saya ulas panjang lebar sebab masing-masing boleh akses banyak maklumat dan video ucapan menerusi internet… nak baca lagi klik sini…

Please follow and like us:
error
Comments Off on Kenaikan Tertinggi Nilai Emas, Selepas 3 Tahun
  
PRchecker.info

Mohd Khairudin Dot Com

↑ Grab this Headline Animator

 2006-2019 | www.mohdkhairudin.com | Part Time Trader Since 2006
7 visitors online now
1 guests, 6 bots, 0 members
Max visitors today: 16 at 06:04 am UTC
This month: 22 at 11-05-2019 07:28 am UTC
This year: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC
All time: 139 at 07-20-2019 03:14 pm UTC